Vi ger dig 12 GRATIS kondomer når du handlar hos oss - Lägg i varukorgen här

Latexfria kondomer

Tyvärr så visar det sig att fler och fler blir allergiska mot gummi eller latex och på grund av denna allergi kan man inte använda traditionella kondomer. Då är det tur att det finns andra kondomer som är gjorda av andra material. Du kan köpa dem enkelt online av oss.

 

Latexallergi

Latex är ett naturgummi som utvinns ur saften från gummiträdet. Naturgummit får olika egenskaper, beroende på vilka kemikalier som tillsätts. Det finns tusentals produkter som innehåller latex och man kommer ofta i kontakt med det utan att ens veta om det. Det är rester av proteiner i latexprodukterna som framkallar allergin. Man beräknar att ungefär 1-2% av den svenska befolkningen lider av latexallergi. Det som händer är att om du använder en kondom av latex och har allergi, så kan du som kvinna känna ett obehag och klåda och du kan bli röd. Som tur är så finns det andra kondomer som fungerar, så även om du har latexallergi, så kan du ha skön, säker sex.

 

Latexfria kondomer för den som är allergisk

Självklart så ska du inte behöva tvinga dig att ha sex med kondomer som gör att du mår dåligt. Tänk bara på att det kan vara glidmedlet du är allergisk mot, så det är dumt att dra förhastade slutsatser. Det är alltid bra att rådgöra med läkare. Visar det sig dock att du har en latexallergi, så finns det kondomer som är gjorda av polyuretan, vilket faktiskt är ett plastmaterial. Detta material är väldigt starkt och man kan göra kondomen väldigt tunn. Många tror att detta kommer att bli framtiden när det gäller kondomer.

 

Samma känsla som en kondom av latex

Nu tänker du kanske att en kondom som är gjord av ett plastmaterial omöjligt kan kännas skönt. Men då är det faktiskt dags att tänka om. En kondom som tillverkas av polyuretan kan till och med göras tunnare än vad en kondom av latex kan. Det är vanligt att man ser kondomer som är mellan 0,02 mm och 0,03 mm i tjocklek. Så tunn kan man inte göra en kondom av latex och många tycker därför att en sådan tunn kondom faktiskt ger mer av den rätta känslan och föredrar detta. Denna typ av kondom leder även värme bättre och det kan ju vara ett stort plus. Latexfria kondomer har också mycket bra passform och är otroligt lätta att sätta på. När det gäller utseendet så är det inte så heller så mycket som skiljer dessa två åt. Färgen är transparent och lukten lika så, vilket i och för sig skiljer sig från en latexkondom som har en lukt av gummi. Om man inte väljer en med jordgubbssmak vill säga.

 

Vi erbjuder två typer av latexfria kondomer

Hos oss kan man beställa två olika typer av latexfria kondomer, Real Feel från Durex och Sagami Original. Durex är en kondomtillverkare som kanske inte behöver någon större introduktion. Det är ett av våra mest älskade märken i Sverige och vi litar fullt ut på kvalitet och säkerhet. Kondomen Real Feel är en medelstor kondom som är tillverkad av ett material som inte innehåller någon som helst latex och de menar själva att detta är nästa generations kondom. Det är nog mycket möjligt. Tyvärr så är denna typ av kondom för tillfället ganska mycket dyrare än kondomer som är tillverkade av latex, men det är förhoppningsvis bara en tidsfråga innan produktionen kan bli billigare och därmed också priset på kondomerna.

 

Sagami är en kondomtillverkare från Japan som gör kondomer av syntetiskt material. Vill du ha den tunnaste kondomen som vi säljer, så är det denna du ska välja med sin otroliga 0,02 mm i tjocklek. Detta är en något större kondom, så om du är välutrustad, så är det denna du ska välja. Den har en bredd på 58 mm och en längd på 190 mm. Kondomen är behandlad med glidmedel för att göra det extra skönt för både dig och din partner. Detta är en riktigt pålitlig tunnis. Vill du känna dig riktigt naken när du har samlag, så är det absolut denna kondom du ska använda.

 

Om du har insett att du är latex allergiker, så misströsta inte. Det finns mycket bra kondomer som är latexfria.