Vi ger dig 12 GRATIS kondomer når du handlar hos oss - Lägg i varukorgen här

Utan glidmedel

Det kan finnas olika anledningar till att man vill välja en kondom utan glidmedel. Kanske är man allergisk eller så kanske man vill tillföra sitt eget favoritglidmedel vid sidan om. En annan anledning kan vara att man försöker att bli gravid.

 

Kondomer utan glidmedel

Hos Coolkondom har vi ett enormt utbud av alla möjliga typer och storlekar när det gäller kondomer och vi har även kondomer utan glidmedel. Vi vill alltid uppmuntra säker sex, men vi är också medvetna om att det kanske inte alltid är så lätt att använda kondomer och därför strävar vi efter att erbjuda de allra bästa kondomerna av så många olika typer som möjligt. Hos oss hittar du till exempel super tunna kondomerkondomer med smak och knottriga kondomer. Vi tillhandahåller även graviditetstest och klamydiatest.

 

Varför använda kondom utan glidmedel?

När man talar glidmedel så talar man ofta om tre olika typer, nämligen silikonbaserat, oljebaserat och vattenbaserat glidmedel, där den vattenbaserade är den mest använda. Det kan dock finnas flera skäl till varför man helt måste lägga smörjmedlet på hyllan.

 

Allergi

En anledning till att man inte kan använda glidmedel är för att man är allergisk. Det händer faktiskt ganska ofta, men det är faktiskt inte så många som är medvetna om det. Allergiska symptom kan bestå av klåda, sveda, rodnad och svullnad. Om du upplever dessa symptom i samband med, eller efter att du har haft samlag med kondom, kan det vara bra att prova med kondomer utan glidmedel och det kan också vara bra att rådfråga din läkare.

 

Hos oss på coolkondom.se så har vi en kondom utan glidmedel och som är gjord av naturlatex. Detta eliminerar risken för att få eller att utveckla allergi.

 

Graviditet

En annan anledning till att man vill använda en kondom utan glidmedel kan vara för att man försöker att bli gravid. Det är ännu inte vetenskapligt bevisat, men många anser att glidmedel kan ha en negativ inverkan på spermier trots att den inte på något sätt har något spermiedödande innehåll.

 

Alternativ till glidmedel

Vad finns det då för olika alternativ till glidmedel? Många par tycker att saliv kan förhindra friktion som kan uppstå i början av samlaget, men man bör dock vara medveten om att saliven torkar relativt snabbt. Vad man kan göra är att prova sig fram. Får man besvär av någon typ av olja, så prova en annan. Du kan prova babyolja, oparfymerad hudkräm eller någon mild matolja. Håll dig dock borta från chilioljan! Observera dock att om du använder någon typ av olja tillsammans med kondom, så finns det stor risk för att kondomen går sönder.

 

Viktigt med rätt storlek

När man väljer kondom så är det viktigt att man väljer rätt storlek och speciellt omkretsen är viktig att tänka på. Om en kondom är för liten kan den strama åt och det kan kännas riktigt obehagligt. Är kondomen för stor så kan den glida av. Mät en gång för alla med hjälp av vår storleksguide så att du i framtiden vet precis vilken kondom som passar dig storleksmässigt.

 

Köp kondomer online

Det är otroligt enkelt och bekvämt att köpa kondomer online. Hos oss på coolkondom.se är vi extremt diskreta och ingen i din närhet kommer någonsin att ens kunna gissa vad ditt paket innehåller. Du slipper alla nyfikna ögon på Q8 eller på apoteket, vilket är skönt.

 

Om du och din partner söker efter en kondom utan glidmedel så hittar ni det hos oss. Ni hittar även andra typer av kondomer av de kändaste varumärkena och för ett mycket bra pris. Det finns något för alla, så det är bara att beställa och så får du ditt paket inom 1-2 dagar. Om du beställer för över 250 kronor så bjuder vi på frakten!