Vi ger dig 12 GRATIS kondomer når du handlar hos oss - Lägg i varukorgen här

Ägglossningstest

Om du och din partner försöker att bli gravida, men inte riktigt har lyckats än så kan det vara väl värt att ta hjälp av ett ägglossningstest, vilket hjälper er att se när ni har som störst chans att bli gravida. Ett ägglossningstest testar efter ett speciellt hormon som heter LH som kraftigt ökar i samband med ägglossningen. 1-6 dagar innan ägglossning brukar hormonhalten överstiga känslighetsgränsen och man kan då utlösa ett positivt resultat. Tiden kan variera mellan olika ägglossningstest, så se till att läsa instruktionerna för just ditt test.

 

När man ska utföra ett ägglossningstest

Vilken dag i månaden som du ska börja testa beror på hur lång din menstruationscykel är, vilket betyder antalet dagar från den första menstruationsdagen till och med dagen innan nästa menstruationen börjar. Om din cykel är 21 dagar eller kortare så ska du börja testa på dag 5. Om din cykel är längre än 40 dagar så ska du börja testa 17 dagar innan du tror att du kommer att få nästa menstruation. Om du ser att LH-stegringen har börjat så behöver du inte utföra fler tester under den aktuella perioden, utan kan spara teststickorna ifall du behöver dem under nästa menstruationscykel. Vad som är viktigast är så klart att du ser till att förföra din partner inom de närmaste 48 timmarna för att maximera era möjligheter att bli gravida. Det är nämligen lättast att bli gravid den dag du har ägglossning eller dagen före ägglossning.

 

Det är bra att tänka på att ta ägglossningstestet direkt på morgonen. Då har man inte så mycket vätska i kroppen och urinen är koncentrerad och kan visa ett mer säkert resultat. För att inte missa ett positivt resultat så bör du ta testen med 24 timmars mellanrum. Testet som du köper hos oss på coolkondom.se har 5 provstickor och behöver du fler så öppnar du en ny förpackning.

 

Varför använda ett ägglossningstest?

Att använda ett ägglossningstest är ett billigt och otroligt enkelt sätt att förutsäga när man har ägglossning. Allt du behöver göra är att kissa på en pinne, gärna på morgonen. Tycker du att det är lättare så kan du samla urinen i ett ren behållare och helt enkelt doppa ner pinnen.

 

Många blir så klart gravida utan att använda ett ägglossningstest och man kanske direkt istället köper ett graviditetstest. Men om man försöker om och om igen och man blir besviken varje månad när man upptäcker att man inte är gravid så är det ett utmärkt sätt att få hjälp på. En del tycker att det kan bli lite konstigt och att ha sex efter kalendern, men det behöver det inte alls vara. Gör det mysigt och romantiskt.

 

Olika ägglossningstest

Som med allt annat så kan det finnas variationer för olika ägglossningstest. Det finns dock alltid en enkel beskrivning som kommer med, så det ska inte vara några problem att använda. Det som kan skilja dem åt är till exempel hur symbolen ser ut för ett positivt resultat, men denna information hittar du klart och tydligt i instruktionerna. Ägglossningstest är upp till 97-99% korrekta, så länge som man använder dem på rätt sätt.

 

Om resultat uteblir

Ibland kan man vara med om att ingenting händer när man gör testet. Skulle det inte visas någon som helst linje så kan du räkna med att testet är ogiltigt och du får inget resultat vid detta tillfälle. Du kan dock göra testet igen.

 

Kan jag använda ägglossningstest som preventivmedel?

Det är inte att rekommendera att använda sig av ägglossningstest för att förhindra att bli gravid. Spermier kan leva kvar upp till fem dagar och ett ägglossningstest visar endast resultatet på 24-36 timmar, så det är starkt rekommenderat att använda annat preventivmedel, så som kondomer.

 

Handla hos Coolkondom

Coolkondom.se vill göra det enkelt och roligt att handla ägglossningstest, kondomer eller annat smått och gott som du kan behöva och vi vill att du ska kunna göra det i lugn och ro från ditt eget hem. Du förblir helt anonym när du handlar från oss och ditt paket kommer till din dörr väldigt snabbt och i en neutral försändelse. Vi gör vårt bästa för att du ska få ditt paket så fort som möjligt och vanligtvis tar det bara 1-2 arbetsdagar. Vi bjuder på frakten om du beställer för mer än 250 kronor. Så nu är det verkligen inget att tveka på. Beställ idag!