Vi ger dig 12 GRATIS kondomer når du handlar hos oss - Lägg i varukorgen här

Hemtest

Kondomens huvudsakliga uppgift är, som de flesta vet, att skydda båda parter både mot oönskad graviditet och mot sexuellt överförbara sjukdomar. Detta gäller så klart bara om kondomen får sitta på under hela samlaget. Ibland kan det dock uppstå situationer när man vill göra ett eller annat test och då har vi enkla hemtest som man använder väldigt enkelt i sitt eget hem. Detta är ett väldigt bra och säkert sätt att ta reda på ett visst svar, till exempel om du är gravid eller har ägglossning för tillfället. Vi har även klamydiatest och ett test som visar om du råkar ha urinvägsinfektion. Hos oss kan du köpa billiga test för hemmabruk, där du får säkra svar direkt och utan att behöva uppsöka en läkare.

 

Klamydiatest

Klamydia är den mest vanliga formen av sexuellt överförbara sjukdomar som vi har idag och den sprids mycket lätt genom oskyddat samlag. Förra året anmäldes nästan 38 000 fall av klamydia i Sverige och det allra bästa sättet att skydda sig på är att använda kondom. Klamydia orsakas av en bakterie och det är väldigt vanligt att man inte märker av några symptom alls. Därför är det vanligt att den som har klamydia för den vidare utan att veta om det. Hos kvinnor är det viktigt att man botar sin klamydia eftersom man annars kan få inflammatoriska sjukdomar som till och med kan leda till infertilitet. Tycker man att det känns jobbigt att gå till läkare för att testa sig, så finns det alltså hemtest som man kan beställa från oss. Det finns klamydiatest både för män och för kvinnor. Det är viktigt att ta sitt ansvar och testa sig om man vet med sig att man har haft oskyddad sex, så att man inte ger sjukdomen till någon annan.

 

Graviditetstest

Försöker du att bli gravid, så måste du bara ha några graviditetstest hemma. Det är nästan lag på det. Idag kan man köpa graviditetstest i de flesta livsmedelsbutiker, men om du vill slippa nyfikna ögon, så kan du istället beställa online från oss. Vi kan även ge dig ett mycket bra pris. Vanligtvis gör man ett graviditetstest vid utebliven mens, men om du är supernyfiken och inte kan hålla dig så finns det även ett tidigt graviditetstest som ännu tidigare kan visa om du är gravid eller inte.

 

Ett graviditetstest fungerar som så, att man kissar på en sticka eller doppar stickan i urin (vilket man tycker är smidigast). Testet mäter då hormonet HCG i urinen, vilket indikerar om ägget i livmodern har blivit befruktat. Nivån av HCG fördubblas vart tredje dag under de första 10 veckorna av graviditeten, så det är ett väldigt tillförlitligt test. Det är väldigt lätt, hygieniskt och snabbt att använda. Det tidigare graviditetstestet är helt enkelt mer känsligt än det normala testet och kan mäta väldigt låga halter av hormonet HCG.

 

Det kan variera något när det gäller att läsa av om testet är positivt eller inte. Ibland ska det visa två linjer för att vara positivt och ibland ser man en text. Det är viktigt att läsa på beskrivningen om vad som gäller för just ditt test. Var också noga med att läs av testet inom den angivna tiden eftersom det annars kan visa ett resultat som inte stämmer.

 

Ägglossningstest

Vi kvinnor är så klart olika på alla sätt och vis och det gäller även vår ägglossning. En del kvinnor har väldigt oregelbunden menstruation. Vissa har mer än 28 dagar mellan sin mens medan andra har kortare tid och vissa ganska mycket längre. Det kan därför vara lite knepigt att veta när man faktiskt har ägglossning och om man försöker bli gravid så är ju faktiskt detta A och O. Du vill ha så mycket sex som möjligt när du har ägglossning för att öka chansen att bli gravid. Ägget kan överleva i 24 timmar och en spermie överlever i upp till 5 dagar, så det är bra att ha sex både innan och precis efter ägglossningen. Historiskt sett så har man försökt alla möjliga knep för att se när man har ägglossning, så som att ta tempen eller se på flytningar som blir lite rikligare just vid den här tiden. Men det enda som med säkerhet säger om du har ägglossning eller inte är att göra ett ägglossningstest.

 

Testet mäter nivån av LH i urinen. LH står för Lteinizing Hormone och nivån på detta hormon stiger 24-36 timmar innan själva ägglossningen. Det är därför bra att ta testet varje dag så att man inte råkar missa sin ägglossning. Du bör börja ta testet några dagar innan du förväntar dig att din ägglossning ska ske och sedan fortsätter du tills du får ett positivt resultat. Sedan är det bara att ha massor av härlig sex och hoppas på det bästa. Njut tillsammans.

 

Urinvägsinfektion

Urinvägsinfektion orsakas av att bakterier tar sig upp i urinröret och sedan vidare upp i urinblåsan. Du kan känna att du behöver kissa ofta och att det svider när du kissar. Om du tror att du kanske har en urinvägsinfektion, men inte riktigt vill uppsöka läkare, så har vi ett test som du kan ta för att kontrollera om så är fallet eller inte. Du utför det här testet väldigt enkelt i ditt eget hem och du får direkt reda på om det finns bakterier och vita blodkroppar i urinen. Ungefär hälften av alla kvinnor drabbas någon gång i livet av en urinvägsinfektion, så det är inget ovanligt. Det är mycket bra att göra ett test för att vara på den säkra sidan och för att se om ytterligare behandling behövs. Våra hemtest för urinvägsinfektion kan användas både av kvinnor, män och barn.

 

Hos Coolkondom.se så skickar vi alla paket i anonym förpackning. Inte ens brevbäraren kan gissa vad som döljer sig i paketet. Vill man göra något av ovanstående hem test så kanske det är extra trevligt att kunna vara anonym så länge som det är möjligt. Om granndamen skulle stå bakom dig när du köper ett graviditetstest i butiken så kanske din hemlighet inte är en hemlighet så speciellt länge till. Det kanske är ännu värre om hon skulle se att du köper ett klamydiatest. Oj, vilka rykten som kommer att spridas. Hos oss på Coolkondom.se så slipper du köer och nyfikna ögon. Du kan helt enkelt sätta dig ner i lugn och ro och beställa från oss online och eftersom vi finns just online så håller vi väldigt förmånliga priser för att våra kunder ska bli extra nöjda. Vi skickar din beställning samma dag, eller dagen efter (beroende på klockslag) så du har dina produkter inom några dagar. Enkelt, billig och väldigt bekvämt.