Vi ger dig 12 GRATIS kondomer når du handlar hos oss - Lägg i varukorgen här

Vattenbaserat

Om man råkar vara på jakt efter glidmedel, så kan det med största sannolikhet vara så att man väljer ett vattenbaserat glidmedel. Det här är nämligen den allra enklaste typen av glidmedel att använda och att hantera. Vattenbaserade glidmedel går väldigt lätt att skölja av med vatten och de kan även användas tillsammans med alla typer av material, så som kondomer och olika material när det gäller sexleksaker.

Varför använda glidmedel?

Glidmedel kan med fördel göra både onani och sex med andra skönare. Vanligtvis så produceras en vätska i könet när man blir upphetsad och denna fungerar då som kroppens eget glidmedel. Hur mycket vätska som produceras beror från person till person, men även från gång till gång. Torra slemhinnor kan vara ett problem speciellt efter att man har fött barn och när man ammar. Även i klimakteriet kan man drabbas av detta på grund av hormonförändringar, men det kan också uppstå tillfällen då detta händer i under andra perioder i livet, till exempel om man känner sig stressad. Det är bra att använda glidmedel om man inte är våt nog, men även om man är det. Det gör helt enkelt det sköna ännu skönare. Även penisen kan ibland vara lite torr. Du kan då använda lite glidmedel på ollonet för att det ska glida lättare och kännas skönare. Om du tycker om analsex så bör du använda glidmedel eftersom det inte produceras någon vätska naturligt i analöppningen när man blir upphetsad.

Vad är vattenbaserat glidmedel?

Glidmedel som är vattenbaserade är inte lika kladdiga som övriga varianter. Glidmedlet absorberas ganska forta av kroppen och det betyder att man inte behöver skölja eller torka av glidmedlet efter samlag. Man måste dock använda ganska mycket för att glidet ska finnas där och ibland får man applicera lite extra. Ett vattenbaserat glidmedel irriterar oftast inte huden och kan därför användas dagligen om man vill. De innehåller ofta även ämnen som återfuktar huden.

Fördelar och nackdelar med vattenbaserat glidmedel

De bästa fördelarna med vattenbaserat glidmedel är att det är väldigt lätt att torka av. Det är också skonsamt mot slemhinnorna och kan användas tillsammans med alla möjliga sorters sexleksaker i alla möjliga material. Dessa har även ofta lägre pris än övriga glidmedel.

Nackdelar är att glidmedlet dunstar fort och man får ofta tillsätta mer, kanske flera gånger under själva sexakten. Det finns speciellt framtagna vattenbaserade glidmedel som ska fungera bra vid analsex, men det är ändå att rekommendera att välja en silikonbaserad vid dessa tillfällen. Ett vattenbaserat glidmedel är dock väldigt universalt i andra fall, och är det de allra flesta väljer att använda.

Inget negativt att använda glidmedel

Ibland hör man att det skulle vara något negativt att ”behöva” använda glidmedel. Killen tänker att om hans tjej behöver glidmedel så är det för att hon inte tänder på honom och tjejen tänker att det är något fel på henne eftersom hon behöver hjälp. Detta är så klart helt fel och förhoppningsvis så är det tankar som man kan lägga bakom sig och i stället se glidmedel som en extra krydda som man kan förstärka sexlivet med, både för honom och för henne. Att använda glidmedel när nog faktiskt det allra enklaste sättet för att båda ska kunna njuta mer. Prova själv.

Köp vattenbaserat glidmedel hos oss - billigt och snabbt

Hos oss på coolkondom.se vill vi att ni ska kunna njuta av varandra och att ni ska kunna göra det utan att bli det minsta generade. Hos oss kan du välja det vattenbaserade glidmedel som passar dig och din partner allra bäst. Vi har till och med glidmedel som har doft av jordgubb. När du har gjort din beställning så skickar vi den så fort vi kan, eftersom vi vet att det kan vara tråkigt att vänta på något som man ser fram emot. Du får ofta din beställning inom 1-2 vardagar och den kommer hem till dig i ett helt och hållet diskret paket så det finns inte någon som ens kan gissa sig till vad som gömmer sig däri. Vi är i alla avseenden väldigt måna om diskretion och vi tar detta på högsta allvar. Beställer du hos oss så kan du vara säker på att du får ett väldigt förmånligt pris och om du beställer för mer än 250 kronor så bjuder vi på frakten.