Vi ger dig 12 GRATIS kondomer når du handlar hos oss - Lägg i varukorgen här

Silikonbaserat

Silikonbaserat glidmedel är ofta riktigt bra och är ibland nästan nödvändigt att använda vid olika sexuella aktiviteter, till exempel under samlag, analsex och när man använder sexleksaker. Glidmedlet minskar friktionen och därmed också risken för nötning av slemhinnorna i underlivet, vilket kan leda till att det gör ont.

Vad är silikonbaserat glidmedel?

Silikonbaserat glidmedel är ett av de vanligaste glidmedel som finns på marknaden idag. Glidmedel används för att i första hand minska friktionen vid samlag. Det händer ibland att tjejen kan ha svårt att bli våt nog och då är det bra med lite hjälp, annars kan det bli obekvämt med penetration. Man behöver dock inte uppleva några som helst problem för att använda glidmedel under samlag. Man kan använda det ändå. Silikonbaserat glidmedel är det mjukaste som finns och brukar anses ge det allra bästa glidet. Det varar länge och torkar aldrig ut, vilket betyder att det ger en fantastiskt skön känsla under en lång tid. Det gör att den sexuella upplevelsen blir skönare och på alla sätt mer bekväm.

Användningsområde

Silikonbaserade glidmedel kan även med fördel användas i vatten så det är perfekt om du gillar att ha sex i duschen. Använder du silikonbaserat glidmedel så går det alltså inte heller att skölja bort om man inte använder tvål, vilket ibland kan vara till en fördel och ibland till en nackdel. Silikonbaserade produkter lämpar sig även väldigt väl för analsex eftersom det ger ett perfekt glid och inte torkar ut. Du kan använda silikonbaserade glidmedel till sexleksaker och kondomer, men inte tillsammans med sexleksaker som är gjorda av silikon, eftersom detta kan orsaka en kemisk reaktion och får dina sexleksaker att ändra form. Detta problem kan man undvika genom att trä en kondom över sexleksaken. Lätt som en plätt. Många glidmedel har även en vårdande och återfuktande effekt på huden och kan även användas för massage eller om du har köpt kondomer utan glidmedel så kan det vare en mycket bra att tillföra lite extra glid.

Fördelar och nackdelar

De främsta fördelarna med silikonbaserat glidmedel är att det ger bra glid, även under vatten och att det inte torkar ut. Detta är så klart väldigt bra att slippa avbryta för att applicera mer glidmedel.. Silikonbaserat glidmedel kan utan problem användas tillsammans med kondom och lämpar sig även för analsex. Nackdelar är att sexleksaker av silikon förstörs av silikonbaserat glidmedel, så ska inte användas tillsammans. Det är även dyrare än vattenbaserade glidmedel, men betydligt svårare att tvätta av. Andra typer av glidmedel kan i vissa fall reagera negativt tillsammans med kondom eller bidra till att verkan av p-piller försvagas. Detta är aldrig fallet med silikonbaserat glidmedel, så du kan vara helt säker när du använder denna typen. Ett stort plus alltså.

Silikonbaserat glidmedel kommer att göra det skönare både för dig och din partner. Du kommer med all sannolikhet att bli överraskad första gången du använder denna typen av glidmedel, eftersom det känns så annorlunda och härligt. Du kommer att få ett underbart sexliv. Det kan dock fortfarande vara lite tabu att handla glidmedel, så om du vill beställa diskret och utan generande blickar, beställ det enkelt från oss på coolkondom.se. Vi skickar en diskret försändelse som når dig inom 1-2 vardagar. Beställer du för mer än 250 kronor så bjuder vi på frakten.