Vi ger dig 12 GRATIS kondomer når du handlar hos oss - Lägg i varukorgen här

Glidmedel

Om du inte har provat att använda glidmedel vid ”vanlig” sex så kan vi varmt rekommendera att du gör det. Det ger en sensation som är obeskrivlig och man får nästan en känsla av att ”det är ju precis så här som sex ska kännas”. Ofta kanske man har penetrerat för tidig eller så kanske tjejen är inne i en period där hon inte blir lika fuktig som vanligt, vilket är helt normalt. Då kan det dock bli lite obehagligt att ha sex och det kan till och med göra ont och det är ju absolut inte det man är ute efter. Sex ska vara underbart på alla sätt och vis. Glidmedel kanske ofta är förknippat med analsex och sexleksaker eftersom man då inte får den naturliga lubrikationen som vanligtvis infinner sig när tjejen blir upphetsad. Glidmedel är dock väldigt lämpligt vid alla typer av samlag och även med eller utan kondom. Det gör att friktionen försvinner och risken för att kondomen skulle spricka minskar.

 

Olika typer av glidmedel

Vilken typ av glidmedel man vill använda är så klart helt upp till en själv och vad man tycker bäst om. Vattenbaserat glidmedel är väldigt lätt att använda och går lätta att tvättat av. Nackdelen med vattenbaserat glidmedel är att det lätt torkar ut och man får applicera mer allteftersom. Det är dock perfekt om du bara behöver lite starthjälp. Det är även perfekt om du vill behålla lite av friktionen. Du kan också använda vattenbaserat glidmedel tillsammans med vilken typ av sexleksak som helst och du behöver inte tänka på vilket material leksaken är gjord av. Fungerar även perfekt ihop med kondom. Silikonbaserat glidmedel har både bättre och längre glid än vattenbaserat. Det är mycket drygare och passar även mycket bra vid analsex. Du ska dock vara försiktig med att använda silikonbaserat glidmedel tillsammans med sexleksaker som är gjorda i silikon, eftersom materialet faktiskt kan ta skada. Det är svårare att tvätta bort silikonbaserat glidmedel än vattenbaserat, men många tycker att det inte är ett problem. Råkar sängkläderna bli lite kladdiga, så tvätta dem bara som vanligt i maskin. Ett oljebaserat glidmedel har ofta mycket bra glidegenskaper. Det finns många olika typer av oljebaserade glidmedel, till exempel från oliver, mandel eller aprikoskärnor. Dessa oljor är naturligt återfuktande och även ätbara (dock inte jättegott att få olja i munnen kanske). Oljebaserat glid ska inte användas tillsammans med kondom eller sexleksaker eftersom det förstör materialet. Negativt är också att oljan kan lägga sig som en hinna på huden och öka risken för svampinfektioner. Det är dock mycket bra lämpat för analsex. Om man gillar oralsex så finns det ett perfekt glid att tillgå. Det är smaksatt och ätbart och är alltid vattenbaserat eller oljebaserat. Det är bara att smaka på.

 

När ska man använda glidmedel?

Även om du och din partner inte har några som helst problem med torrhet, så är det ändå en mycket bra ide att använda glidmedel. Genom att använda glidmedel vid onani och samlag så förhindrar du friktion och får en skönare upplevelse. När du använder ett glidmedel så kan du tillfredsställa både dig själv och din partner på ett helt annat sätt. Det blir mjukt, vått och varmt. Bara känslan när du smörjer in det gör att lusten börjar infinna sig. Prova! Du köper glidmedel för ett mycket bra pris hos oss på coolkondom.se. Vi skickar dina varor så fort vi bara kan och de anländer vid din dörr inom 1-2 dagar i ett diskret paket. Om du beställer för mer än 250 kronor så bjuder vi på frakten, så du kan passa på att handla dina favorit kondomer på samma gång.